به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از سرويس علمي ايسنا، دکتر کاظم خياباني، استاديار گروه جراحي فک و صورت دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز ضمن بيان اين مطلب افزود: پس از تاسيس بخش جراحي فک و صورت دانشگاه علوم پزشکي اهواز در سالهاي 86 و 87 به عنوان اولين و تنها بخش تخصصي جراحيهاي فک و صورت در جنوب غرب ايران و در راستاي اهداف بلندمدت تعيين شده براي پيشرفت روزافزون اين بخش تخصصي نوپا، از سال 1387 يک تيم جراحي تحقيقاتي با هدف ابداع و معرفي تکنيکهاي جديد جراحيهاي بازسازي و زيبايي فک و صورت تشکيل شد.
وي افزود: هدف اصلي اين گروه ابداع تکنيکهاي جديد بازسازي، زيبايي و شکستگيهاي صورت است. دامنههاي کاري در جراحي فک و صورت بسيار وسيع است. برخي روشهايي که در اين گروه انجام شده، ابداعي بوده و برخي نيز کارهاي گذشته را کاملتر کرده است.
خياباني افزود: پروژه چال لبخند از سال 87 آغاز شده و 89 نتايج آن گزارش شده است. فعاليتهاي پژوهشي پروژه تزريق چربي زيرپوست نيز در سالهاي 89 تا 90 بوده و اواخر سال 90 نتايج آن اعلام شده و زيبايي چانه نيز مربوط به سال 91 است.
دکتر سيداميد کيهان، دستيار ارشد بخش جراحي فک و صورت دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز نيز با بيان اين که اين گروه جراحي فک و صورت در چند سال گذشته بيش از 40 مقاله در کنگرههاي تخصصي داخل و خارج کشور ارائه کرده است، گفت: تکنيک جديدي براي ايجاد چال لبخند توسط اين تيم ارائه شده است. اين تکنيک در مقايسه با روشهاي موجود عوارض کمتري داشته و نتايج طولاني مدت آن با ثباتتر است.
وي افزود: اين روش از طريق ايجاد و شبيهسازي يک وضعيت مادرزادي خاص در عضلات حالتدهنده صورت اجرا ميشود و در آن از ابزار خاص جراحي و از طريق برش داخل دهاني کوچک استفاده ميشود.
کيهان تصريح کرد: اين روش در معتبرترين مجله جراحي فک و صورت جهان يعني مجله انجمن جراحان فک و صورت آمريکا منتشر شده و به عنوان مقاله مرجع در ساير مقالات مورد استفاده قرار ميگيرد.
دستيار ارشد بخش جراحي فک و صورت دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز گفت: اولين مطالعه کلينيکي مقايسهاي در کاربرد ترکيبي گرفت چربي و پلاسماي غني از پلاکت نسل اول و دوم در جراحيهاي زيبايي صورت نيز انجام شده است که در جهان به عنوان اولين مطالعه پيشگام محسوب ميشود.
وي افزود: در اين مطالعه از طريق ابداع يک سيستم ارزشيابي، نتايج درمان دوبعدي و فراهم شدن امکان مقايسه دقيقتر وضعيت پيش و پس از عمل بيمار، نتايج بسيار مفيد و ارزشمندي در اين زمينه ارائه شده است. اين مطالعه نيز در مجله انجمن جراحان فک و صورت آمريکا به چاپ رسيده است.
کيهان عنوان کرد: يک روش جديد نيز در جراحيهاي زيبايي چانه (جنيو پلاستي) ابداع شده است. براي اين روش به دليل فرم خاص خطوط برش استخوان، نام "زيگزاگ جنيوپلاستي" انتخاب شده است.
وي افزود: اين روش خود شامل هفت روش زيرمجموعهاي است که بسته به نياز هر بيمار قابل استفاده است. در اين روش با شکستن استخوان چانه با الگويي به شکل زيگزاگ امکان اصلاح موقعيت چانه در سه بعد فضايي ايجاد ميشود.
کيهان گفت: در حال حاضر اين روش به صورت دو مقاله در مجله انجمن جراحان فک و صورت بريتانيا و مجله انجمن جراحان زيبايي آمريکا در حال گذراندن مراحل نهايي چاپ است.